Kányi Görög Katolikus Egyházközség
Menü
 
Egyházközség története
 
Lelkiségünk
 

HÍREK, ESEMÉNYEK
HÍREK, ESEMÉNYEK : Templombúcsú a felújított büttösi templomunkban

Templombúcsú a felújított büttösi templomunkban

paróchus  2011.07.13. 20:12

Vasárnap (június 26.) tartottuk meg a büttösi templomunk búcsúünnepét. Nagy öröm volt mindannyiunk számára az, hogy ekkora elkészült a templombelső felújítása is, amiért köszönet mindazoknak, akik adományaikkal segítették a nagy munkát.


A régi, tönkrement padlózat felszedése után következett az ún. szerelőbeton elkészítése, majd a teljes szigetelés (kátránypapírral). Erre helyezték a párnafákat, melyek közé beton került, majd ismét egy szigetelő réteg, végül az új fapadlózat borovi fenyőfából. Ezzel egy időben új járda készült az udvaron és a bejárati lépcső is kijavításra került. Végül a templombelső falainak javítása készült el és a teljes belső festés.

A fapadlózat elkészítése Ramács Csaba encsi asztalosmester, a festés pedig Ramács Tamás munkája, mindketten a falu szülöttei.

A templom oltárünnepét (július 2.), Istenszülő drága köntösének elhelyezése napját immár a szépen megújult  templomban tarthattuk.

Szombat este gyónási lehetőség volt, majd du. 6-kor végeztük az ünnepi vecsernyét litiával és kenyéráldással, végül halotti könyörgést imádkoztunk (panyichidát) név szerint is említve elhunyt szeretteinket és e szent hajlék elhunyt papjait, jótevőit és híveit.

Vasárnap de. 1/2 12-kor kezdődött az ünnepi Szent Liturgia, melyen szolgált és a prédikációt mondta Kondás András abodi paptestvérünk, akit származása Kányhoz és Büttöshöz kapcsol. A büttösi hívek meleg szeretettel fogadták András atyát. A Liturgia körmenettel és olajkenettel fejeződött be. Hála Istennek nagy számban vettek részt büttösi és innen elszármazott testvérek is az ünnepi Liturgián.

Köszönet és az Úr áldása szálljon mindazon testvéreinkre, akik adományaikkal elősegítették templomunk megújulását, és külön köszönetünket fejezzük ki a Miskolci Apostoli Kormányzóság vezetőinek a felújításhoz nyújtott nagylelkű támogatásért.

Dicsőség Istennek mindenért!

 

 
Szent Illés Webrádió
 
Látogatók
Indulás: 2009-11-30
 
Képtár
 
Ajánlott oldalak
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.