Kányi Görög Katolikus Egyházközség
Menü
 
Egyházközség története
 
Lelkiségünk
 

HÍREK, ESEMÉNYEK
HÍREK, ESEMÉNYEK : Új egyházközségi képviselőtestület megalakulása

Új egyházközségi képviselőtestület megalakulása

paróchus  2011.02.24. 15:13

Jelentős esemény zajlott a Kányi egyházközségben, megalakult az egyházközség új képviselőtestülete.


A régi (1950 előtti) hagyományt felújítva most már nemcsak az anyaegyházból, hanem a filiákból is kerültek ki az egyháztanács tagok. 2010. november 21-én volt a jelölőbizottsági ülés, ahol a régi vezetőség jóváhagyta a paróchus által előterjesztett névsort. Ennek egyházi jóváhagyása után 2011. január 23-án volt az alakuló ülés, melyet ünnepélyes vecsernye előzött meg a templomban. A vecsernyét vezette Ft. Polyák Imre esperes atya Garadnáról, aki buzdító szavakat is mondott a Második törvénykönyv alapján, amelyben arról olvashatunk, hogy Mózes mellé az Úr segítőket rendel, hogy támogassák őt a nép ügyeinek, vitás dolgainak intézésében. Az istentiszteletet követte a jelenlévő tagok ünnepélyes eskütétele a szolea előtt.

Az ezt követő alakuló ülésen a paróchus arról beszélt, hogy az egyháztanácsnak nemcsak az a feladata, hogy anyagi, gazdasági, pénzügyi dolgokról tárgyaljon és döntsön, hanem lelkipásztori tanáccsá kell alakulnia. Vagyis legyen a pap legközvetelenebb segítőtestülete a lelkipásztori szolgálatban.

Ekkor került sor a tisztviselők megválasztására. Világi elnöknek Vaszily Györgyöt, gondnoknak Drotár Bélát, pénztárosnak Balogh Györgyöt és jegyzőnek Szedlák Lajost választották meg a jelenlévők.  A paróchus az új egyháztanács munkájára az Úr áldását kérte.

A testület névsora:

Vaszily György, Drotár Béla, Balogh György, Szedlák Lajos, Szedlák Vince, Vaszily Péterné, Leskó Erika (KÁNY)

Vízi László, Cseh Tibor, Galajda György, Koscsó Árpádné, Fiszterné Kocsis Éva (Büttös)

Zupkó Bertalanné, Bacsó Imréné (Krasznokvajda)

 
Szent Illés Webrádió
 
Látogatók
Indulás: 2009-11-30
 
Képtár
 
Ajánlott oldalak
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.