Kányi Görög Katolikus Egyházközség
Menü
 
Egyházközség története
 
Lelkiségünk
 

HÍREK, ESEMÉNYEK
HÍREK, ESEMÉNYEK : Pünkösd ünnepe és bérmálás Kányban

Pünkösd ünnepe és bérmálás Kányban

paróchus  2011.06.17. 14:50

PÜNKÖSD szent és nagy vasárnapján  a kányi templomban a bérmálás szentségét végeztük az ünnepi Liturgia előtt.


Zinger Patrik és Zinger Dorina büttösi gyermekeket fogadtuk be az egyházi közösségbe a bérmálás kenete, a szent gyónás és a szent áldozás révén. A két gyermek - akik református keresztségben részesültek annak idején - most édesanyjuk és nevelőapjuk kérésére és a közös felkészülés után részesültek Krisztus szent Titkaiban.

Már a II. egyetemes zsinat 2. kánonja, majd később a Trulloszi (ún. 5-6.) egyetemes zsinat 95. kánonja kimondta, hogy az Egyházba megtérő bizonyos eretnekeket (pl. katharok) akik "az üdvözülők részéhez térnek meg", úgy kell befogadni, hogy "megpecsételjük őket, vagyis megkenjük először szent myronnal (ti. bérmaolajjal) homlokukat, szemüket, orrnyílásaikat, szájukat és fülüket; (miközben) megpecsételjük őket, mondjuk: Szent Lélek ajándékának pecsétje."

Más tévelygők esetében (pl. pavlianisták) az Egyház előírta a keresztelést, ahhoz, hogy befogadhatók legyenek az igazhitű Egyházba.

Ma elfogadjuk a református testvérek keresztségét, és az Egyházba való befogadáskor csak a Myronnnal való megkenést, és Gyónást végezzük, majd a belépők részesülnek az Áldozásban.

IMÁDKOZZUNK Patrik és Dorina gyermekekért, családjukért, hogy egész életükben hűek legyenek ahhoz az ajándékhoz, amelyet kaptak Istentől!

Mi pedig, keresztények emlékeztessük magunkat e szent ünnepen saját keresztségünkre és a Szent Lélek általi fölkenetésünkre, melyek által újjászülettünk az örök életre és elnyertük a "Szent Lélek ajándékának pecsétjét", vagyis el lett életünk jegyezve a Szent Lélekkel.

 

 

 
Szent Illés Webrádió
 
Látogatók
Indulás: 2009-11-30
 
Képtár
 
Ajánlott oldalak
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség