Kányi Görög Katolikus Egyházközség
Menü
 
Egyházközség története
 
Lelkiségünk
 

HÍREK, ESEMÉNYEK
HÍREK, ESEMÉNYEK : Pünkösd ünnepe és bérmálás Kányban

Pünkösd ünnepe és bérmálás Kányban

paróchus  2011.06.17. 14:50

PÜNKÖSD szent és nagy vasárnapján  a kányi templomban a bérmálás szentségét végeztük az ünnepi Liturgia előtt.


Zinger Patrik és Zinger Dorina büttösi gyermekeket fogadtuk be az egyházi közösségbe a bérmálás kenete, a szent gyónás és a szent áldozás révén. A két gyermek - akik református keresztségben részesültek annak idején - most édesanyjuk és nevelőapjuk kérésére és a közös felkészülés után részesültek Krisztus szent Titkaiban.

Már a II. egyetemes zsinat 2. kánonja, majd később a Trulloszi (ún. 5-6.) egyetemes zsinat 95. kánonja kimondta, hogy az Egyházba megtérő bizonyos eretnekeket (pl. katharok) akik "az üdvözülők részéhez térnek meg", úgy kell befogadni, hogy "megpecsételjük őket, vagyis megkenjük először szent myronnal (ti. bérmaolajjal) homlokukat, szemüket, orrnyílásaikat, szájukat és fülüket; (miközben) megpecsételjük őket, mondjuk: Szent Lélek ajándékának pecsétje."

Más tévelygők esetében (pl. pavlianisták) az Egyház előírta a keresztelést, ahhoz, hogy befogadhatók legyenek az igazhitű Egyházba.

Ma elfogadjuk a református testvérek keresztségét, és az Egyházba való befogadáskor csak a Myronnnal való megkenést, és Gyónást végezzük, majd a belépők részesülnek az Áldozásban.

IMÁDKOZZUNK Patrik és Dorina gyermekekért, családjukért, hogy egész életükben hűek legyenek ahhoz az ajándékhoz, amelyet kaptak Istentől!

Mi pedig, keresztények emlékeztessük magunkat e szent ünnepen saját keresztségünkre és a Szent Lélek általi fölkenetésünkre, melyek által újjászülettünk az örök életre és elnyertük a "Szent Lélek ajándékának pecsétjét", vagyis el lett életünk jegyezve a Szent Lélekkel.

 

 

 
Szent Illés Webrádió
 
Látogatók
Indulás: 2009-11-30
 
Képtár
 
Ajánlott oldalak
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY