Kányi Görög Katolikus Egyházközség
Menü
 
Egyházközség története
 
Lelkiségünk
 

HÍREK, ESEMÉNYEK
HÍREK, ESEMÉNYEK : Templombúcsú a felújított büttösi templomunkban

Templombúcsú a felújított büttösi templomunkban

paróchus  2011.07.13. 20:12

Vasárnap (június 26.) tartottuk meg a büttösi templomunk búcsúünnepét. Nagy öröm volt mindannyiunk számára az, hogy ekkora elkészült a templombelső felújítása is, amiért köszönet mindazoknak, akik adományaikkal segítették a nagy munkát.


A régi, tönkrement padlózat felszedése után következett az ún. szerelőbeton elkészítése, majd a teljes szigetelés (kátránypapírral). Erre helyezték a párnafákat, melyek közé beton került, majd ismét egy szigetelő réteg, végül az új fapadlózat borovi fenyőfából. Ezzel egy időben új járda készült az udvaron és a bejárati lépcső is kijavításra került. Végül a templombelső falainak javítása készült el és a teljes belső festés.

A fapadlózat elkészítése Ramács Csaba encsi asztalosmester, a festés pedig Ramács Tamás munkája, mindketten a falu szülöttei.

A templom oltárünnepét (július 2.), Istenszülő drága köntösének elhelyezése napját immár a szépen megújult  templomban tarthattuk.

Szombat este gyónási lehetőség volt, majd du. 6-kor végeztük az ünnepi vecsernyét litiával és kenyéráldással, végül halotti könyörgést imádkoztunk (panyichidát) név szerint is említve elhunyt szeretteinket és e szent hajlék elhunyt papjait, jótevőit és híveit.

Vasárnap de. 1/2 12-kor kezdődött az ünnepi Szent Liturgia, melyen szolgált és a prédikációt mondta Kondás András abodi paptestvérünk, akit származása Kányhoz és Büttöshöz kapcsol. A büttösi hívek meleg szeretettel fogadták András atyát. A Liturgia körmenettel és olajkenettel fejeződött be. Hála Istennek nagy számban vettek részt büttösi és innen elszármazott testvérek is az ünnepi Liturgián.

Köszönet és az Úr áldása szálljon mindazon testvéreinkre, akik adományaikkal elősegítették templomunk megújulását, és külön köszönetünket fejezzük ki a Miskolci Apostoli Kormányzóság vezetőinek a felújításhoz nyújtott nagylelkű támogatásért.

Dicsőség Istennek mindenért!

 

 
Szent Illés Webrádió
 
Látogatók
Indulás: 2009-11-30
 
Képtár
 
Ajánlott oldalak
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY