Kányi Görög Katolikus Egyházközség
Menü
 
Egyházközség története
 
Lelkiségünk
 

HÍREK, ESEMÉNYEK

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Diakónusi szolgálat a kányi templomban

paróchus  2010.10.27. 13:02

Vasárnap (október 24-én) kedves vendégünk volt: Lőrinczi Róbert diakónus atya szolgált a kányi templomban az utrenyén, majd az Isteni Liturgián, akit feleségével és két gyermekével köszönthettünk.

Kányi templomunk a görög szemlében

paróchus  2010.10.04. 20:34

 A Görög Katolikus Szemle legújabb (2010. októberi) számában egy írás jelent meg templomunkról: "A kányi és a garadnai ikonosztázionról" címmel. A  cikk röviden ismerteti templomunk régi, művészi berendezését és azok készítőit, illetve a készítés idejét.

Kányi templombúcsú megünneplése

paróchus  2010.09.14. 19:18

Kányi templomunk búcsúünnepét idén is ünnepélyesen tartottuk meg. Az innen elszármazottak és a falu lakói szép számban vettek részt Nagyboldogasszony ünnepi istentiszteletein.

Templombúcsú

paróchus  2010.08.07. 21:58

FIGYELEM! Ezúton értesítjük minden kedves Testvérünket, hogy a kányi templomunk búcsúünnepét augusztus 15-én vasárnap tartjuk, de. 11-kor. Igét hirdet Demkó Balázs atya, egri szervezőlelkész. Mindenkit szeretettel hívunk a közös imádságra!

Urunk színeváltozásának ünnepe

paróchus  2010.08.04. 12:21

Pénteken (augusztus 6.) nagy ünnepünk van, a nyár legfényesebb és legfontosabb napja: a mi Urunk, Istenünk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus színeváltozásának ünnepe. Istentiszteleti rendünk a következő lesz.

Nagyboldogasszony böjtje

paróchus  2010.08.04. 12:09

Augusztus 1-én elkezdődött az Istenszülő elszenderülésére felkészítő időszak: Nagyboldogasszony böjtje. Időtartama: augusztus 1-14, mely számunkra azért is fontos, hiszen egyben a kányi templomunk búcsúünnepére való készületünk is .

Templombúcsú Büttösön

paróchus  2010.07.16. 15:22

Július 11-én (vasárnap) tartottuk meg a büttösi templomunk búcsúünnepét, ami az egyik legfontosabb nap a közösség életében.  Július 2. egy ősi, V. századi  ünnepet takar, melynek neve: "Az Istenszülő köntösének elhelyezése a konstantinápolyi Vlacherne templomban"

egyházközségi zarándoklat Máriapócsra

paróchus  2010.07.02. 11:27

FIGYELEM! Ezúton hívom minden kedves Testvéremet egyházközségünk szokásos nyári máriapócsi zarándoklatára: Szent Illés próféta búcsújára! A zarándoklat július 18-án (vasárnap) lesz, útiköltsége 500 Ft, jelentkezés a kányi paróchián vagy a büttösi, ill. k. vajdai pénztárosunknál.

Templombúcsú és évforduló Krasznokvajdán

paróchus  2010.07.02. 11:21

Immár tíz éve annak, hogy fölszentelére került Krasznokvajdán a Keresztelő Szent János születésének oltalma alatt álló templomunk. Az idei templombúcsún emlékeztünk meg erről az eseményről.

Templombúcsú Perecsén

paróchus  2010.06.26. 11:18

 A Kányi egyházközséghez tartozó perecsei templomunkban június 20-án (vasárnap) tartottuk meg a templombúcsú ünnepét.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Szent Illés Webrádió
 
Látogatók
Indulás: 2009-11-30
 
Képtár
 
Ajánlott oldalak
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.